Mexicaanse burrito’s met rundvlees en guacamole
Verhit voor de vulling van de burrito’s de olie in een grote koekenpan of stoofpan en voeg ui, pepers en knoflook toe. Bak ze in...
Saté Kambing
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de limoenblaadjes zonder de nerven in reepjes. Rasp de gember, hak de sjalotjes in stukken. Vijzel nu alle ingrediënten (behalve het vlees) tot een...
Bietjes salade
Halveer de bietjes en kook ze 45 minuten. laat afkoelen en snijdt ze in hele kleine blokjes (halve centimeter). Snijd de paprika en wortel ook in hele kleine blokjes. Snipper...
Ajam Paniki
Maal in de keukenmachine de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, kemirinoten en de rode peper fijn tot een mooie boemboe.
Tomatentapenade
Begin met het pureren van de knoflook. Spoel de kappertjes af en voeg deze toe en blijf pureren Voeg de kappertjes toe. Daarna de bosuitjes en basilicum. Spoel de olijven...
EriXplaat
Stort de bloem op je werkblad en maak hierin een grote kuil. Giet hier het water in en voeg de gist, massala en het zout toe. Begin met een vork...
Roti
Het lekkerst is om dit gerecht met een mooie rotiplaat te serveren, maar wanneer je dat te bewerkelijk vind, kun je ook voor dit alternatief gaan. EriXplaat
Saoto Ajam
De aardappel schillen en samen met de eieren koken.
Gado Gado
Kook de eieren. Dop de boontjes en halveer ze. Snijdt de kool in dunne reepjes. Schil de aardappels en snijdt deze in stukken van 2 bij 2 cm. Scheur de...
Maiskoekjes
Snijd de ui, rode peper, knoflook en prei heel fijn. Voeg ei, mais en bloem toe en breng op smaak met het suiker, peper en zout. Bak in een klein...