Gemarineerde varkenshaas met boontjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinade
2 varkenshaasjes
4 el balsamico azijn
2 el ketjap manis
4 el olijfolie
2 el sezamzaadjes
zout
peper
Pesto
20 gr Parmezaanse kaas
20 gr basilicum
2 el pijnboompitjes
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie
snuf zout
Boontjes
500 gr sperzie bonen
12 plakjes Parmaham
pesto
Saus
1 ui
100 gr bospaddestoelen
250 ml kookroom

Gemarineerde varkenshaas met boontjes

Kerstklassieker

Cuisine:

Gemakkelijk voor te bereiden, zodat je 's avonds nog maar weinig hoeft te doen!

  • 70 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Marinade

  • Pesto

  • Boontjes

  • Saus

Directions

Share

Maak de marinade van alle ingrediënten en leg daarin de varkenshaasjes +/- 30 min. (Of de vorige dag)
Verwarm de oven op 180°C en grill de varkenshaasjes in 20 minuten.

Steps

1
Done

De pesto

Rasp de kaas, pluk de blaadjes van de basilicum en doe deze samen met de overige ingrediënten in een hoge beker.
Pureer ze met een staafmixer tot een pesto.

2
Done

De boontjes

Dop en kook de boontjes 10 minuten.
Spoel af met koud water en dep droog.
Verdeel de boontjes over 12 gelijke porties.
Leg een plakje Parmaham op een snijplank en smeer hiervan over de breedte een strookje van 3 cm in met de pesto.
Hierop leg je een portie boontjes en rol je het op tot een pakketje.
Leg ze in een ovenschaal en bak 15 minuten in de oven naast de varkenshaasjes op 180°C.

3
Done

De saus

Fruit de ui in wat boter.
Voeg de bospaddestoelen toe.
Blus het af met de overgebleven marinade en laat iets inkoken.
Breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste de kookroom toe.

4
Done

Snij de varkenshaasjes in plakken en serveer ze op een bord met de saus.
Maak het af met de boontjes en bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

previous
Saté ajam
next
Kofta shawandar hamudh
previous
Saté ajam
next
Kofta shawandar hamudh