0 0
Spaghetti alla puttanesca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 gr tomaten
320 gr spaghetti
25 gr ansjovisfilets
3 tenen knoflook
1 rode peper
100 gr zwarte olijven
15 gr platte peterselie
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spaghetti alla puttanesca

'spaghetti op hoerenwijze'

Features:
  • Pittig
Cuisine:
  • 30min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Ontvel de tomaten en kneus ze licht.
Spoel de kappertjes onder stromend water om overtollig zout te verwijderen.
Droog ze en hak ze grof met een mes.
Neem de ontpitte olijven en snijd ze grof in stukken.

2
Done

Was en droog de peterselie en hak hem fijn.
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook (zout toevoegen als het kookt).
Dit wordt gebruikt voor het koken van de pasta.
Giet ondertussen in een grote pan de olie, de gepelde en overgebleven hele teentjes knoflook en de gehakte rode peper.
Voeg de ansjovisfilets toe en de ontzoute kappertjes.

3
Done

Bak het op middelhoog vuur gedurende 5 minuten bruin, onderwijl roerend, zodat de ansjovis smelt en alle aroma's vrijkomen.
Giet er daarna de licht gekneusde gepelde tomaten bij, roer met een lepel en kook nog 10 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti al dente.

4
Done

Als de saus klaar is, verwijder dan de knoflookteentjes 10 en voeg de geplette olijven toe.
Breng de saus op smaak met gehakte verse peterselie.

Ondertussen zal de pasta ook gaar zijn. Giet deze direct bij de saus en bak een halve minuut, net lang genoeg om alle smaken te mengen.
Serveer de spaghetti alla puttanesca heet.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Naan
Featured Image
next
Zuppa Anguria con funghi porcini
previous
Naan
Featured Image
next
Zuppa Anguria con funghi porcini