0 0
Ajam opor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Boemboe dasar kuning
1 sjalot
3 tenen knoflook
3 cm gember
2 cm kurkuma
1 tl kurkuma
Ajam opor
400 gr kippendijfilet
2 blaadjes salam
2 stengels sereh citroengras
2 blaadjes djoeroek poeroet limoenblad
3 kemirinoten
400 ml kokosmelk
1 aardappel
guala djawa palmsuiker
zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ajam opor

Cuisine:
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Boemboe dasar kuning

  • Ajam opor

Directions

Share

Steps

1
Done

Boemboe dasar kuning

Maak de sjalotjes, knoflook, gember en kurkuma schoon en draai het in de keukenmachine tot een pasta.

2
Done

Ajam opor

Snijd de kippendijfilet in blokjes, zout ze en bak even hard aan in zonnebloemolie, voor een bruin korstje. Haal de kip uit de pan en bak in hetzelfde vet met de gedroogde en gemalen kurkuma aan, totdat de uien en knoflok gaar zijn en de olie weer uit de pasta loskomt.

3
Done

Voeg de salambladen, gekneusde stengels sereh en de blaadjes djoeroek poeroet toe.
Stamp de kemirinootjes fijn en doe ze erbij. Voeg het blikje kokosmelk toe en breng het geheel zacht aan de kook.

4
Done

Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe. laat dit mee garen. (voeg evt. nog wat water toe als het te droog wordt)
Laat de kip even meepruttelen. Proef de saus goed en maak op smaak met een klein beetje palmsuiker en zout.

Serveer met gestoomde witte rijst, emping en wat aangezuurde groenten.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kıymalı ekmek
next
Indonesische basispasta’s van Titi Waber
previous
Kıymalı ekmek
next
Indonesische basispasta’s van Titi Waber