0 0
Indonesische basispasta’s van Titi Waber

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gr sjalotjes
150 gr knoflook
100 gr gember
75 kurkuma
1 el kurkuma
250 gr sjalotjes
100 gr knoflook
250 gr rode peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Indonesische basispasta’s van Titi Waber

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Bumbu dasar kuning

Maak de sjalotjes, knoflook, gember en kurkuma schoon. Draai ze in de keukenmachine (of in een vijzel) tot een pasta. Bak met de gedroogde en gemalen kurkuma aan in 100 ml olie, totdat de uien en knoflook gaar zijn en de olie weer uit de pasta loskomt. Vries in kleine porties in.

Eventueel bij het koken toevoegen: Trassi, gemalen kemirinoot, zwarte peper, palmsuiker, kokosmelk, citroengras, limoenblad, laos.

2
Done

Bumbu dasar merah

Maak de sjalotjes, knoflook en rode pepers schoon. Draai ze in de keukenmachine (of in een vijzel) tot een pasta. Bak aan in 100 ml olie, totdat de olie weer uit de pasta loskomt. Vries in kleine porties in.

Eventueel bij het koken toevoegen: Trassi, tomaat, palmsuiker, tamarinde, salamblad, citroengras, limoenblad, kurkuma, laos.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ajam opor
next
Okra met uien
previous
Ajam opor
next
Okra met uien