0 0
Kıymalı ekmek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
voor het deeg
500 gr patentbloem
1 el gesmolten boter
21 gr verse gist
100 ml lauwwarm water
100 ml volle melk
8 gr suiker
snuf zout
voor het gehakt
100 gr lamsgehakt bij gebrek kan ook rundergehakt gebruikt worden
0,5 rode paprika
1 groene peper
0,5 ui
15 gr platte peterselie
1 tl piri piri gemalen rode peper, piment
1 tl zwarte peper
snuf zout
1 el tomatenpuree

Kıymalı ekmek

Lekker Turks gehaktbroodje

Cuisine:
    • 90 min
    • Serves 6
    • Easy

    Ingredients

    • voor het deeg

    • voor het gehakt

    Directions

    Share

    Steps

    1
    Done

    Het deeg

    Los de gist op in het warme water.
    Doe het meel, gesmolten boter, water met opgeloste gist, zout, melk en suiker in een kom en meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg mooi rond is.
    Bedek de kom met een warme natte (thee)doek. Laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen op een warme plek.

    2
    Done

    Het gehaktmengsel

    Snijd de rode paprika in kleine blokjes.
    Snipper de ui, groene peper en peterselie.
    Doe het gehakt in een kom en roer de tomatenpuree er doorheen, samen met de rode peper, zwarte peper en het zout.
    Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.

    3
    Done

    Bereiding van de kiymali ekmek

    Verwarm de oven voor op 220°C.
    Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes.
    Rol de bolletjes uit tot een ovaal van 20 bij 15 cm.
    verdeel een beetje gehakt in het midden van het deeg.
    Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
    Smeer de broodjes in met wat eigeel zodat ze bij het bakken goudbruin kleuren.
    Bak de broodjes in 15 minuten goudbruin.

    previous
    Indische gehaktballetjes
    next
    Ajam opor
    previous
    Indische gehaktballetjes
    next
    Ajam opor