Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gr kippendijfilet
1 citroen
50 gr Griekse yoghurt
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 tl komijnzaad
2 tl garam masala
1 tl paprika poeder
1 rode peper
peper
1 grote ui
2 cm gember
2 tenen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl kurkuma
1 tl paprika poeder
2 tl garam masala
500 gr gezeefde tomaten
100 ml water
200 ml kokosmelk
1 blikje tomatenpuree
15 gr verse koriander
100 gr cashewnoten
Tikka Masala

Tikka Masala

Indiase klassieker

Features:
  • Pittig
Cuisine:
  • 1 uur en 40 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Tip: Marineer de kip al de dag er voor, dan trekken de smaken er nóg beter in.

Steps

1
Done

Pers de citroen, snij de knoflook en rode peper fijn en rasp de gember.
Meng de stukjes kip met deze en de rest van de ingrediënten voor de kip en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

2
Done

Bak na 1 uur de kipfilet blokjes op de grillpan, BBQ of pan goudbruin en gaar.

3
Done

Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en ui, geraspte gember en met wat zout en peper.
Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder en 1tl garam masala toe.
Bak de kruiden 1 minuut mee.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even kort aan.
Vervolgens voeg je 100 ml water, de gezeefde tomaten en de kokosroom toe.
Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met peper en zout.

4
Done

Voeg de gegrilde kip en de gehakte koriander toe.
Serveer met gekookte Basmatirijst en de cashewnoten.

previous
Aardappeltortilla
next
Ajam boemboe roedjak
previous
Aardappeltortilla
next
Ajam boemboe roedjak