• Home
  • Indische gehaktballetjes
0 0
Indische gehaktballetjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500gr rundergehakt
1 grote sjalot
3 tenen knoflook
1 ei
4 el paneermeel
1 el ketjap manis
1 el sambal oelek
1 rode peper
snuf nootmuskaat
1 el zonnebloemolie
voor de saus
1 grote ui
1 el sambal oelek
2 el ketjap manis
1 tl trassi
1 el pindakaas
1 teen knoflook
1 el citroensap
water

Indische gehaktballetjes

Cuisine:
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • voor de saus

Directions

Share

Steps

1
Done

Snijd de knoflook en sjalot fijn en bak in een beetje olie tot de sjalot glazig is.
Laat even afkoelen.

2
Done

Verwarm de oven voor op 180°C
Meng in een kom het gehakt, ei, paneermeel, de ketjap manis, sambal oelek, nootmuskaat, rode peper en de afgekoelde sjalot en knoflook.
Maak gehaktballetjes ter grote van een bitterbal en leg ze op bakpapier op het rooster van de oven. Wanneer het mengsel erg plakt, kun je je handen nat maken.
Bak de balletjes in ±15 minuten bruin in de oven.

3
Done

De saus

Bak de ui glazig in wat olie. Voeg de sambal oelek, pindakaas en fijngesneden knoflook toe en roer goed door elkaar. Draai het vuur zacht.
Neem een kopje met heet water en los hierin de trassi op. Wanneer het helemaal opgelost is giet jet het in de pan.
Voeg beetje bij beetje de ketjap manis toe, totdat de saus mooi donker wordt.
Je kunt eventueel wat water toevoegen als de saus te dik begint te worden.

4
Done

Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en serveer met witte rijst.

previous
Broodje Indische kip
next
Kıymalı ekmek
previous
Broodje Indische kip
next
Kıymalı ekmek