0 0
Broodje Indische kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Broodje Indische kip

Cuisine:
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Kook in een ruime pan 1 liter water en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de kippenbouten toe en laat minstens 45 minuten zachtjes pruttelen.

2
Done

De saus

Maal met de keukenmachine de ui, tenen knoflook, rode peper en nootmuskaat fijn.
Fruit de boemboe 2 el olie even aan.
Voeg vervolgens de ketjap manis, ketchup, 2 el water, het sap van de citroen, gla djawa en gembersiroop toe.
Verwarm op laag vuur en laat zo een beetje indikken. Als de saus te dik wordt voeg je wat extra ketjap en water toe.

3
Done

Dop de kouseband en snijd in stukken van 3 cm.
Kook ze in 10 minuten gaar.

4
Done

Haal de kip na 45 min uit de pan en ontdoe hem van het vel en de botten.
Trek met 2 vorken uit elkaar tot je mooie reepjes hebt.
Voeg de kip aan de saus toe en warm op laag vuur weer op. Laat alles in 10 minuten rustig intrekken.

5
Done

Rooster de Surinaamse of Turkse broodjes enkele minuten in de oven op 200 graden en beleg ze met de pulled chicken, kouseband en stukjes augurk.

previous
Mexicaanse burrito’s met rundvlees en guacamole
previous
Mexicaanse burrito’s met rundvlees en guacamole