Te gekke vistaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Te gekke vistaart

Een recept van Jamie Oliver

Cuisine:

Een te gekke vistaart uit het boek: The Naked Chef is terug van Jamie Oliver uit 2000

  • 60 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Verwarm de oven voor op 230ºC. Doe de aardappels in gezouten kokend water, laat het water weer aan de kook komen en dan 20 minuten koken.
Leg voorzichtig de eieren in de pan en laat die 8 minuten meekoken.
De eieren zijn dan hard en de aardappels gaar.
Stoom in die tijd de spinazie in een vergiet die je op de pan zet.
Dit kost maar een enkel minuutje.
Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, doe de spinazie in een kom en laat nu de aardappels uitlekken in het vergiet.
Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren.

Steps

1
Done

Snij de ui en wortel fijn en bak deze in in een andere pan ongeveer 5 minuten in wat olijfolie op een laag vuur.
Voeg de slagroom toe en laat het mengsel aan de kook komen.
Neem de pan van het vuur zodra het mengsel kookt en roer er de geraspte kaas, het sap van de citroen, de mosterd en de fijngehakte peterselie door.Doe de spinazie, de vis en de eieren in een aardewerken schaal die groot genoeg is, roer alles door elkaar en giet er de romige saus over.

2
Done

Prak de uitgelekte aardappel met wat olijfolie, zout en peper en een vleugje nootmuskaat als je wilt.
Verdeel de aardappelpuree over de vis.

3
Done
30 min

Zet de schaal 25-30 minuten in de oven of tot de laag aardappel goudbruin is geworden.

previous
Gegrilde zalm
next
Aardappeltortilla
previous
Gegrilde zalm
next
Aardappeltortilla