Ingredients
-
400 gr rundergehakt
-
600 gr aubergines
-
500 gr trostomaatjes
-
400 gr aardappelen
-
1 grote ui
-
2 tenen knoflook
-
20 cl rode wijn
-
laurierblad
-
15 gr basilicum
-
10 gr platte peterselie
-
1 kaneelstokje
-
1 tl suiker
-
olijfolie
-
zout
-
peper
-
Voor de bechamelsaus
-
25 gr boter
-
25 gr bloem
-
250 ml melk
-
1 ei
-
10 gr platte peterselie
-
80 gr Parmezaanse kaas
-
nootmuskaat
Directions
Zet de oven aan op de hoogste stand.
Tomaten halveren, binnenkant met zout bestrooien en met het vel naar boven op een bakplaat leggen en in de oven zetten, tot de velletjes zwart geblakerd zijn en los komen.
Dit kan ±20 minuten duren. Haal de velletjes van de tomaten en zet deze apart.
Steps
1
Done
|
Snijd de aardappelen in schijfjes van een halve cm dik en kook deze 5 minuten tot ze half gaar zijn, zodat ze niet uit elkaar vallen. |
2
Done
10 min
|
Snijd de aubergine ook in plakken van een halve cm en leg ze laag voor laag in een vergiet en bestrooi ze met keukenzout. |
3
Done
|
Snipper de ui en bak deze in de olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. |
4
Done
|
Doe de deksel schuin op de pan en laat het zo’n 45 minuten pruttelen. |
5
Done
|
Dep de aubergineplakken droog en bak ze bij voorkeur in een grillpan, maar een koekenpan kan ook. Laat uitlekken op keukenpapier. |
6
Done
|
De bechamelsausLaat de boter langzaam smelten. Hij mag niet bruin worden. |
7
Done
|
Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem en giet er de helft van de gehaktsaus over. |
8
Done
|
Bak de moussaka 30 minuten en strooi er de rest van de kaas over. |