Ajam Paniki
ook lekker met ananas!

0 0
Ajam Paniki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600gr kippendijfilet
1 sereh
400ml kokosmelk
2 blaadjes salam
zonnebloemolie
zout
Voor de boemboe
4 sjalotjes
4 tenen knoflook
5 cm gember
3 rode peper
3 cm koenjit of 1 el gemalen koenjit
5 kemirinoten
eventueel
halve verse ananas
Features:
  • Glutenvrij
  • Pittig
Cuisine:
  • 50 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Voor de boemboe

  • eventueel

Directions

Share

Maal in de keukenmachine de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, kemirinoten en de rode peper fijn tot een mooie boemboe.

Steps

1
Done

Snijd de kippendijfilets in blokjes.

2
Done

Fruit de boemboe in de wok met de olie totdat de geur vrijkomt en de boemboe verkleurt. Voeg dan de kip en de serehstengel toe en bak dit zo'n 10 minuten.

3
Done

Voeg dan de kokosmelk en salamblaadjes toe en laat het geheel zachtjes stoven. Voeg na 10 minuten de in blokjes gesneden ananas toe en laat nog ongeveer 10 minuten stoven totdat de kip gaar en de saus wat ingedikt is.

previous
Tomatentapenade
next
Bietjes salade
previous
Tomatentapenade
next
Bietjes salade