Ingredients
-
2 kippenbouten
-
4 Surinaamse broodjes
-
2 kippenbouillonblokjes
-
2 tenen knoflook
-
1 ui
-
1 rode peper
-
5 el ketjap manis
-
3 el ketchup
-
1 el guala djawa
-
1 el gembersiroop
-
3 el citroensap
-
snuf nootmuskaat
-
2 augurken
Directions
Steps
1
Done
|
Kook in een ruime pan 1 liter water en voeg 2 kippenbouillonblokjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Voeg de kippenbouten toe en laat minstens 45 minuten zachtjes pruttelen. |
2
Done
|
De sausMaal met de keukenmachine de ui, tenen knoflook, rode peper en nootmuskaat fijn. |
3
Done
|
Dop de kouseband en snijd in stukken van 3 cm. |
4
Done
|
Haal de kip na 45 min uit de pan en ontdoe hem van het vel en de botten. |
5
Done
|
Rooster de Surinaamse of Turkse broodjes enkele minuten in de oven op 200 graden en beleg ze met de pulled chicken, kouseband en stukjes augurk. |