Friet speciaal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1400 gr kruimige aardappelen
kaneelpoeder
peper
zout
Voor de ketchup
1000 gr tomaten
1 rode paprika
2 tenen knoflook
100 gr bruine basterdsuiker
100 ml rode wijnazijn
2 blaadjes laurier
1 tl korianderpoeder
1 el mosterd
1 blikje tomatenpuree
2 cm gemberwortel
mespunt cayennepeper
Voor de mayonaise
2 eierdooiers
1 tl azijn
1 tl mosterd
400 ml zonnebloemolie
1 citroen
zout

Friet speciaal

Lekker zelfgebakken!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Wat is er heerlijker dan zelf gebakken frieten?
Serveer daar de zelfgemaakte ketchup en mayonaise bij en Fast foot krijgt een hele andere betekenis...

  • 59 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Voor de ketchup

  • Voor de mayonaise

Directions

Share

Verwarm olie/vet voor op 140°C.
Snijd de aardappelen in dikke frieten.
Spoel ze goed af onder koud stromend water en dep ze droog.
Bak ze in kleine porties 4 minuten voor.
Laat de friet goed afkoelen voordat je ze af gaat bakken.

verwarm olie/vet op 180°C
Bak de friet in kleine porties af in 3 á 4 minuten tot ze goudgeel zijn.
Geef de frieten een Mediterriaanse smaak door ze te kruiden met zout, peper en kaneelpoeder.
Serveer met mayonaise, ketchup en gesnipperd uitje

Steps

1
Done

Ketchup

snijd de tomaten in vieren en maak de knoflook schoon.
Pof de rode paprika en snijd in kleine stukken.
Schrap de gember en snijd fijn.
Voeg alle ingrediënten samen in een pan en breng het aan de kook.
Laat alles inkoken tot een dikke saus.
Pureer het geheel en haal het door een zeef.
Als het nog niet dik genoeg is dan kook je het verder in.
Breng de ketchup op smaak met zout en peper.

2
Done

Mayonaise

Meng de eidooier met de azijn en de mosterd.
Blijf roeren terwijl langzaam de olie wordt toevoegt.
Als de mayonaise dik genoeg is, roer er dan de sap van de citroen doorheen en breng op smaak met zout.

previous
Telor Kuning
next
Saté ajam
previous
Telor Kuning
next
Saté ajam