0 0
Nasi goreng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gr Pandanrijst
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 tl trassi
1 rode peper
2 tl gemalen koriander
2 tl laos
2 el ketjap manis
1 kleine prei
2 eieren

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Nasi goreng

Cuisine:
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Was de rijst en vul de pan, zodat er 1 vingerkootje water boven zit.
breng de rijst aan de kook en laat net zo lang koken tot de rijst drooggekookt is.
Dit duurt meestal een minuut of 8. Leg het deksel op de pan en laat nog 10 minuten stomen.
Laat de rijst nu afkoelen. (Bij voorkeur doe je dit een dag van te voren.)

2
Done

Bak omeletjes van de eieren en houd apart.
Snipper de ui en de laos, en snijd de knoflook en peper heel fijn.
Fruit de ui, laos, knoflook en de fijngemalen trassi tot de ui glazig is.
Voeg de koriander en rode peper toe.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringetjes.

3
Done

Voeg de rijst in scheppen toe, zodat het goed mengt en lekker bakt.
Wanneer de rijst gebakken is, voeg je de ketjap manis toe en roer.
Als laatste snijd je de omeletjes in reepjes en voeg je deze ook toe.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sambal goreng boontjes
next
Ravioli al formaggio
previous
Sambal goreng boontjes
next
Ravioli al formaggio