0 0
Madras curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Madras curry

Cuisine:
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Snijd het lamsstoofvlees in blokjes en de tomaten en uien fijn.
Maal of stamp de kokos met de chilipepers, gember, knoflook, alle specerijen en een klein beetje water tot een homogene puree.

2
Done

Verhit een beetje olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uien onder veelvuldig omroeren bruin.
Voeg de specerijenmassa toe en bak ca. 15 minuten op laag vuur terwijl je steeds blijft roeren en 3x een eetlepel water toevoegt.

3
Done

Doe het vlees in de pan en roerbak 5 min. op halfhoog vuur.
Voeg de tomaten toe en bak nog eens 5 minuten.

4
Done

Voeg eventueel wat zout toe.
Schenk ongeveer 8 dl heet water in de pan, roer goed door en laat de madras curry in ca. 1,5 uur gaar stoven, tot het vlees zacht is en de saus wat ingekookt.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het nog een half uurtje zachtjes sudderen.

previous
Rendang
next
Tomatentapenade
previous
Rendang
next
Tomatentapenade