Ingredients
-
800 gr geitenvlees
-
3 blaadjes djoeroek poeroet
-
2 cm gember
-
6 sjalotjes
-
2 el ketjap manis
-
1 el zonnebloemolie
-
1 el citroensap
-
1 el guala djawa
-
1 rode peper
-
snufje zout
Directions
Snijd het vlees in blokjes.
Snijd de limoenblaadjes zonder de nerven in reepjes.
Rasp de gember, hak de sjalotjes in stukken.
Vijzel nu alle ingrediënten (behalve het vlees) tot een pasta of draai door de blender.
Voeg eventueel een scheutje olie toe als de pasta te dik is.
Wie het lekker vindt, kan een onsje (in stukken gesneden) santen/kokosblok laten meedraaien.
Proef of de marinade meer zoet, zuur, zout of peper nodig heeft en smeer het vlees ermee in.
Laat 3 à 4 uur marineren, langer mag ook en schep af en toe om.
Prikkers zijn handig op de barbecue en in de grillpan.
Leg de houten of bamboe stokjes wel eerst een tijdje in water voor je de saté eraan rijgt, zodat ze niet verbranden.
Leg de saté een minuut of 7 in een oven van 250 graden, of bak ze gaar op de barbecue of in een grillpan; af en toe omdraaien.
Je kunt er pindasaus bij serveren, maar zonder kan ook.