0 0
Saoto Ajam

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr kippendijfilet
125 gr taugé
4 eieren
2 aardappelen
prei
2 el gebakken uitjes
beetje so-oen Chinese vermicelli
2 stengels sereh
2 cm gember
2 tl koenjit
3 blaadjes djoeroek poeroet
2 tenen knoflook
1 ui
zout

Saoto Ajam

Cuisine:
  • 120 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

De aardappel schillen en samen met de eieren koken.

Steps

1
Done

Kipfilet 30 minuten koken in ± 1 ½ liter water, met sereh en poeroet.
Daarna de kipfilet uit de boullion halen en met 2 vorken uit elkaar trekken.

2
Done

De knoflook, gember en ui fijnmalen, en daarna bakken in een klein beetje olie.
De Koenjit toevoegen en dit geheel aan de bouillon toevoegen.
De prei tezamen met de fijngesneden kip toevoegen.
Op smaak brengen met zout en so-oen toevoegen en alles weer 5 minuten laten koken.

3
Done

Als laatste de taugé en de in stukjes gesneden aardappel erin, en het vuur uitdraaien.
Daarna de gesneden eieren en gefruite uitjes toevoegen en voorzichtig roeren.

4
Done

Serveren door eerst rijst op het bord te sccheppen om daarna met soep te overgieten.
Breng op smaak met sambal en ketjap.

admin

previous
Gado Gado
next
Roti
previous
Gado Gado
next
Roti