0 0
Gado Gado

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gr aardappelen
200 gr sperzie bonen
200 gr witte kool
125 gr taugé
0,5 komkommer
krop sla
kroepoek
gebakken uitjes
Voor de saus
1 sjalot
2 tenen knoflook
4 grote scheppen pindakaas
2 el ketjap manis
200 ml kokosmelk
1 el sambal oelek

Gado Gado

Heerlijk vegetarisch

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:
  • 25 min
  • Medium

Ingredients

  • Voor de saus

Directions

Share

Kook de eieren.
Dop de boontjes en halveer ze.
Snijdt de kool in dunne reepjes.
Schil de aardappels en snijdt deze in stukken van 2 bij 2 cm.
Scheur de bladeren van de sla in stukken en leg langs de rand van een schaal.
Snijdt de komkommer in plakken van 2 mm dik.
Kook de boontjes, aardappels en kool in 10 minuten gaar. Giet af, voeg de taugé toe en laat wat afkoelen.

Steps

1
Done

De pindasaus

Snipper de sjalot en snijdt de knoflook fijn.
Fruit de knoflook en sjalot in wat olie.
Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer deze goed door tot een mooie saus.
Voeg de ketjap en sambal toe en haal de pan van het vuur.

2
Done

Snijdt de gekookte eieren in vieren en verdeel deze samen met de groenten gelijkmatig over de schaal.
Giet hier een deel van de pindasaus over. Garneer met gebakken uitjes en wat kroepoek.
(niet te veel, want deze wordt snel slap)
steek de komkommerschijfjes rondom aan de zijkant van de schaal.

previous
Maiskoekjes
previous
Maiskoekjes