0 0
Ragù all Bolognese

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gr rundergehakt
150 gr pancetta
200 gr tomaten
60 gr ui
60 gr wortel
60 gr selderij
200 gr tomatenpuree
200 ml groente bouillon
10 cl rode wijn
olijfolie
zout
peper
320 gr spaghetti

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ragù all Bolognese

Het originele recept dat op 20 april 2023 bij de Italiaanse Academie voor de keuken werd gedeponeerd.

Cuisine:
  • 140 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Snipper de uien en de wortel zéér fijn.
Snijd de peterselie en de pancetta ook heel fijn.
Hak de tomaten in stukjes en pureer met een staafmixer tot een passata.
Maak ook alvast de bouillon.

2
Done

Sausteer de pancetta totdat het begint te smelten en sissen, waardoor het vet vrijkomt. Zorg ervoor dat je vaak roert, om te voorkomen dat het aanbakt. Voeg daarna de gehakte groenten toe.
Laat de groente langzaam op gematigd vuur bakken. Roer regelmatig met een spatel (de ui mag niet de aanbranden).

3
Done

Zet het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Blijf regelmatig roeren.
Bak het gehakt rul in een minuut of 10.
Giet de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.

4
Done

Voeg de tomatenpuree, tomaten en groentebouillon toe en laat dit 2 uur sudderen op middelhoog vuur. Af en toe roeren.
Voeg na 1 uur zout en peper naar smaak toe.
Als tijdens het koken de vleessaus te droog wordt, kun je extra bouillon toevoegen.

5
Done

Kook 10 minuten voor het einde goede spaghetti al dente, bijvoorbeeld van Rummo.
Voeg deze bij de saus en roer deze er heel goed doorheen.
Serveer direct en garneer met een goede Parmezaanse kaas.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Carnaval Ravioli
previous
Carnaval Ravioli