Ingredients
-
1400 gr kruimige aardappelen
-
kaneelpoeder
-
peper
-
zout
-
Voor de ketchup
-
1000 gr tomaten
-
1 rode paprika
-
2 tenen knoflook
-
100 gr bruine basterdsuiker
-
100 ml rode wijnazijn
-
2 blaadjes laurier
-
1 tl korianderpoeder
-
1 el mosterd
-
1 blikje tomatenpuree
-
2 cm gemberwortel
-
mespunt cayennepeper
-
Voor de mayonaise
-
2 eierdooiers
-
1 tl azijn
-
1 tl mosterd
-
400 ml zonnebloemolie
-
1 citroen
-
zout
Directions
Verwarm olie/vet voor op 140°C.
Snijd de aardappelen in dikke frieten.
Spoel ze goed af onder koud stromend water en dep ze droog.
Bak ze in kleine porties 4 minuten voor.
Laat de friet goed afkoelen voordat je ze af gaat bakken.
verwarm olie/vet op 180°C
Bak de friet in kleine porties af in 3 á 4 minuten tot ze goudgeel zijn.
Geef de frieten een Mediterriaanse smaak door ze te kruiden met zout, peper en kaneelpoeder.
Serveer met mayonaise, ketchup en gesnipperd uitje
Steps
1
Done
|
Ketchupsnijd de tomaten in vieren en maak de knoflook schoon. |
2
Done
|
MayonaiseMeng de eidooier met de azijn en de mosterd. |