Ingredients
-
600gr kippendijfilet
-
1 sereh
-
400ml kokosmelk
-
2 blaadjes salam
-
zonnebloemolie
-
zout
-
Voor de boemboe
-
4 sjalotjes
-
4 tenen knoflook
-
5 cm gember
-
3 rode peper
-
3 cm koenjitof 1 el gemalen koenjit
-
5 kemirinoten
-
eventueel
-
halve verse ananas
Directions
Maal in de keukenmachine de sjalotjes, knoflook, gember, koenjit, kemirinoten en de rode peper fijn tot een mooie boemboe.
Steps
1
Done
|
Snijd de kippendijfilets in blokjes. |
2
Done
|
Fruit de boemboe in de wok met de olie totdat de geur vrijkomt en de boemboe verkleurt. Voeg dan de kip en de serehstengel toe en bak dit zo'n 10 minuten. |
3
Done
|
Voeg dan de kokosmelk en salamblaadjes toe en laat het geheel zachtjes stoven. Voeg na 10 minuten de in blokjes gesneden ananas toe en laat nog ongeveer 10 minuten stoven totdat de kip gaar en de saus wat ingedikt is. |