0 0
Tomaten crèmesoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 gr gepelde tomaten
2 uien
2 knoflook
750 ml kippenbouillon
1 blikje tomatenpuree
100 gr Mascarpone
15 gr basilicum
2 tl oregano
1 ciabatta
olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tomaten crèmesoep

Cuisine:
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in stukken. Leg dit op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Voeg een handje geraspte kaas toe en meng door elkaar. Bak de croutons in ongeveer 5 minuten goudbruin.

2
Done

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in de olijfolie in een ruime soeppan.
Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak dit kort mee.
Voeg dan de gepelde tomaten en de bouillon toe en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

3
Done

Pureer de soep glad met een staafmixer.
Voeg de mascarpone toe en roer door met een garde.
Breng de tomaten-crèmesoep op smaak met peper en zout.
Garneer met verse basilicum en de croutons.
Voeg naar wens nog een lepeltje mascarpone toe.

admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tortino di verdure grigliate
next
Snelle Tiramisu
previous
Tortino di verdure grigliate
next
Snelle Tiramisu