0 0
Tortino di verdure grigliate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 grote courgettes
2 aubergines
3 tenen knoflook
400 gr cherry tomaatjes
3 rode paprika's
250 gr mozzarella
1 potje tomaten tappenade
50 gr rucola
Parmezaanse kaas
olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tortino di verdure grigliate

Taartje van gegrilde groenten, mozzarella en verse kruiden.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 250°C. Was de paprika's, snijd ze doormidden en verwijder de kapjes en de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kanten naar boven op een bakplaat met bakpapier. Zet dit in de oven tot het vel bruin is en blaren vertoont. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als dit niet het geval is, zet dan de grill aan. Laat ze vervolgens even dampen in een schaal afgedekt met plastic folie. Pel vervolgens de velletjes van de paprika.

2
Done

Snijd de courgettes en de aubergines in dunne ronde plakjes. Bestrijk ze licht met olijfolie en grill ze aan beide kanten in een met olijfolie ingevette grillpan tot ze helemaal zacht zijn.(vuur niet te hoog!) Zet apart.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en bestrooi met zout en peper uit de molen.
Halveer de kerstomaatjes en hak de gepelde knoflooktenen fijn. Zet apart.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en bestrooi met zout en peper uit de molen.
Halveer de kerstomaatjes en hak de gepelde knoflooktenen fijn. Zet apart.

3
Done

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak met behulp van de ring als volgt de taartjes:
Vul de ring achtereenvolgens met: een laagje courgette, paprika, mozzarella, verdeel daar wat tomaten tappenade over en eindig met een laagje aubergine. Druk de laagjes goed aan. Rasp er tenslotte grof wat kaas over.
Verwijder voorzichtig de ring en maak zo de overige taartjes af.
Zet ze gedurende enkele minuten in een hete oven (180°C) zodat de kaas smelt en het taartje lauwwarm wordt.
Doe ondertussen de gehakte knoflook met 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Zet het vuur aan en bak zachtjes gedurende 2 minuten (knoflook mag niet bruin kleuren). Voeg de tomaatjes toe en bak kort mee. Maal er een flinke draai zout en peper over. Haal de bakplaat uit de oven en schep voorzichtig met een metalen spatel een taartje midden op een bord. Schep rondom wat van de tomaatjes en maak af met enkele blaadjes rucola en lekkere olijfolie.

admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pollo all’Arancia
next
Tomaten crèmesoep
previous
Pollo all’Arancia
next
Tomaten crèmesoep