Ingredients
-
500 gr sjalotjes
-
150 gr knoflook
-
100 gr gember
-
75 kurkuma
-
1 el kurkuma
-
250 gr sjalotjes
-
100 gr knoflook
-
250 gr rode peper
Directions
Steps
1
Done
|
Bumbu dasar kuningMaak de sjalotjes, knoflook, gember en kurkuma schoon. Draai ze in de keukenmachine (of in een vijzel) tot een pasta. Bak met de gedroogde en gemalen kurkuma aan in 100 ml olie, totdat de uien en knoflook gaar zijn en de olie weer uit de pasta loskomt. Vries in kleine porties in. Eventueel bij het koken toevoegen: Trassi, gemalen kemirinoot, zwarte peper, palmsuiker, kokosmelk, citroengras, limoenblad, laos. |
2
Done
|
Bumbu dasar merahMaak de sjalotjes, knoflook en rode pepers schoon. Draai ze in de keukenmachine (of in een vijzel) tot een pasta. Bak aan in 100 ml olie, totdat de olie weer uit de pasta loskomt. Vries in kleine porties in. Eventueel bij het koken toevoegen: Trassi, tomaat, palmsuiker, tamarinde, salamblad, citroengras, limoenblad, kurkuma, laos. |