0 0
Preisoep à la crème

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 prei
1 lt groente bouillon
200 ml witte wijn
25 gr bloem
2 sjalotjes
1 wortel
1 tl nootmuskaat
olijfolie
zout
zwarte peper
0,5 ciabatta

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Preisoep à la crème

Crema di Porri

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:
  • 30
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Steps

1
Done

Snipper de sjalotjes en snij de wortel in kleine blokjes.
Zet deze aan in een grote pan.
Bereidt ondertussen de groentebouillon.

2
Done

Snij de donkergroene bladeren van de prei en de rest in dunne plakjes.
Voeg toe aan de wortel en sjalotjes en laat gaar worden.
Blus daarna af met de witte wijn en laat deze enigszins verdampen.
Voeg een snufje nootmuskaat toe, zorg ervoor dat je constant roert.

3
Done

Voeg de bloem toe en bak deze tot hij gaar is. Giet geleidelijk de bouillon erbij en voorkom dat er klontjes ontstaan.
Roer regelmatig door.
Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

4
Done

Bak van de ciabatta croutons.

5
Done

Pureer de soep met een staafmixer, zodat hij romig wordt.
Serveer met de croutons

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rundvlees in zwarte bonensaus
next
Ravioli
previous
Rundvlees in zwarte bonensaus
next
Ravioli