0 0
Ravioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pastadeeg
300 gr pastabloem (tipo 00)
3 eieren
zout
Vulling
100 gr ricotta
1 ei
10 gr platte peterselie
100 gr Parmezaanse kaas
100 gr gekookte ham
100 gr mozzarella
300 gr tomaten
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
10 gr basilicum
zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ravioli

Ravioli alla Napoletana

Cuisine:
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Pastadeeg

  • Vulling

Directions

Share

Steps

1
Done

Deeg

Zeef de bloem met een mespunt zout.
Maak er een bergje van met een kuiltje in het midden.
Kluts de eieren en giet deze in het kuiltje.
Werk er met je vingertoppen beetje bij beetje de bloem door en kneed dan ongeveer 10 minuten.
Voeg wat bloem toe als het te vochtig blijft.
Wikkel het in een vochtige theedoek en laat het 30 minuten rusten.

2
Done

Saus

Doe de gesneden tomaten in een pan en voeg suiker, knoflook en een snuf zout toe.
Zet hem zo’n 30 minuten afgedekt en zonder te roeren op heel laag vuur.
Pureer de tomaten met een houten lepel. Gaande pan van het vuur, laat de saus afkoelen, verwijder de knoflook en roer er de olie en basilicum door.

3
Done

Ravioli

Klop de ricotta in een kom met een houten lepel glad en roer er het ei, peterselie, de parmezaan, de ham en de mozzarella er door.
Maak de ravioli met de vulling.
Kook ze in een grote pan water met wat zout 15 tot 20 minuten.
Laat ze uitlekken, roer er de tomatensaus door en dien ze met parmezaan op

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Preisoep à la crème
next
Gnocchi met gorgonzola en peer
previous
Preisoep à la crème
next
Gnocchi met gorgonzola en peer