Ingredients
-
Boemboe dasar kuning
-
1 sjalot
-
3 tenen knoflook
-
3 cm gember
-
2 cm kurkuma
-
1 tl kurkuma
-
Ajam opor
-
400 gr kippendijfilet
-
2 blaadjes salam
-
2 stengels serehcitroengras
-
2 blaadjes djoeroek poeroetlimoenblad
-
3 kemirinoten
-
400 ml kokosmelk
-
1 aardappel
-
guala djawapalmsuiker
-
zout
Directions
Steps
1
Done
|
Boemboe dasar kuningMaak de sjalotjes, knoflook, gember en kurkuma schoon en draai het in de keukenmachine tot een pasta. |
2
Done
|
Ajam oporSnijd de kippendijfilet in blokjes, zout ze en bak even hard aan in zonnebloemolie, voor een bruin korstje. Haal de kip uit de pan en bak in hetzelfde vet met de gedroogde en gemalen kurkuma aan, totdat de uien en knoflok gaar zijn en de olie weer uit de pasta loskomt. |
3
Done
|
Voeg de salambladen, gekneusde stengels sereh en de blaadjes djoeroek poeroet toe. |
4
Done
|
Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe. laat dit mee garen. (voeg evt. nog wat water toe als het te droog wordt) Serveer met gestoomde witte rijst, emping en wat aangezuurde groenten. |