Ingredients
-
700 gr aardappelen
-
1 grote ui
-
5 eieren
-
peper
-
zout
-
olijfolie
Directions
Steps
1
Done
10 min
|
Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Kook ze 5 minuten. |
2
Done
15 min
|
Snijd de ui fijn. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels 5 minuten. Voeg de de ui toe en bak nog 5 minuten. Kluts de eieren los in een kom met flink wat peper en zout. Doe de aardappels bij het eiermengsel en giet het weer terug in de pan. Leg het deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 8 min gaar op laag vuur (let er op dat de onderkant niet aanbrandt). |
3
Done
5 min
|
Wanneer al het ei gestold is kun je hem op een bord laten glijden. Keer de tortilla om in de pan en bak ook de andere zijde in 5 minuten licht bruin. Snijd de tortilla voor het serveren in punten. |