EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Ajam Boemboe RoedjakSpeciaal

door

Lekker pittig

0
0
Super eenvoudig
goedkoop
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ajam boemboe roedjak

  • 1 kg kipfilet
  • 2 schijfjes laos
  • 2 cm cocosblok
  • 3 blaadjes salam
  • 3 stengels sereh
  • 2 el sambal
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • vetsin
  • zonnebloemolie

Ajam Boemboe Roedjak Werkwijze

  1. De kip in stukken snijden en bakken in ruime olie totdat ze lichtbruin zijn.
  2. De fijngesneden uienringen en knoflook samen met de laos, salam en sereh in een klein beetje olie lichtbruin bakken.
  3. Voeg de sambal en de tomatenpuree toe, even doorbakken en ± 1 glas water toevoegen.
    Op smaak brengen met vetsin en zout.
  4. Vervolgens de gebakken kip en de cocos toevoegen en ± 15 minuten laten sudderen.
    Deze "hete kip" serveren met rijst en gemengde salade of toemis, of bij de Indische rijsttafel.