EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Rendang (2)Speciaal

Een recept van Nick

0
0
Easy
vrij goedkoop
Klaar in
Bereidingstijd
Wachttijd 4u

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Nick's Rendang

  • 700 gr rundvlees
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 kemirinoten
  • 3 stengels sereh
  • 3 cm laos
  • 2 cm gember
  • 3 blaadjes djoeroep poeroet
  • 4 el gula djawa
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el kurkuma
  • 4 el sambal
  • 2 tl trassi
  • 4 el zonnebloemolie

Rendang (2) Werkwijze

  1. Schrap de gember en laos en snij ze in kleine blokjes.
    Snij de uien in vieren.
    Gooi de uien, knoflook, kemirinoten, laos, gember, komijnzaad, ketoembar, kurkuma, sambal en trassi in de keukenmachine en maal tot een mooie pasta.
    Snijd het rundvlees in stukken van 2 bij 2 cm.
    Bak de boemboe in de olie in een pan met dikke bodem. Kneus de sereh, leg er een knoop in en doe samen met de djoeroep poeroetin de pan en bak deze 5 minuten mee.
    Voeg de kokosmelk toe en roer goed om.
    Voeg de gula djawa samen met het verkruimelde bouillonblokje toe.
    Doe het vlees in de pan en zet het vuur op de allerlaagsgte stand.
    Doe géén deksel op de pan.
    Laat nu 3 à 4 uur sudderen. Roer geregeld zachtjes om, zodat het vlees niet kapot gaat.