EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Gado gadoSpeciaal

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Gado gado

  • 200 gr aardappelen
  • 200 gr sperzie bonen
  • 200 gr witte kool
  • 100 gr taugé
  • 0.5 komkommer
  • krop sla
  • kroepoek
  • gebakken uitjes

Pindasaus

  • 1 sjalot
  • 2 tenen knofook
  • 4 scheppen pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tl sambal oelek

Gado gado Werkwijze

  1. Kook de eieren.
  2. Dop de boontjes en halveer ze. Snijdt de kool in dunne reepjes. Schil de aardappels en snijdt deze in stukken van 2 bij 2 cm.
  3. Scheur de bladeren van de sla in stukken en leg langs de rand van een schaal. Snijdt de komkommer in plakken van 2 mm dik.
  4. Kook de boontjes, aardappels en kool in 10 minuten gaar. Giet af, voeg de taugé toe en laat wat afkoelen.
  5. Snipper de sjalot en snijdt de knoflook fijn.
  6. Fruit de knoflook en sjalot in wat olie.
  7. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer deze goed door tot een mooie saus.
  8. Voeg de ketjap en sambal toe en haal de pan van het vuur.
  9. Snijdt de gekookte eieren in vieren en verdeel deze samen met de groenten gelijkmatig over de schaal.
    Giet hier een deel van de pindasaus over.
  10. Garneer met gebakken uitjes en wat kroepoek. (niet te veel, want deze wordt snel slap)
  11. steek de komkommerschijfjes rondom aan de zijkant van de schaal.