EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



BapaoSpeciaal

Categorie: 

De bapao wordt ook wel 'broodje bapao' genoemd. Dit is eigenlijk dubbel: in het Chinees betekent pao (包) namelijk "broodje".

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Bapao deeg

  • 400 gr bapaobloem
  • 13 gr suiker
  • 7 gr gedroogde gist
  • 225 gr lauwwarm water
  • 13 gr olie
  • snufje zout

Bapao vulling

  • 350 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl sambal
  • 3 el ketjap
  • 2 el gembersiroop
  • sukje trassi
  • peper
  • zout

Bapao Werkwijze

  1. Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde bal. Laat het 15 minuten rijzen in een met olie ingevette kom. Dek af met een vochtige doek.
     
    Snijd de ui, gember en de knoflook heel fijn en bak deze aan in een beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Voeg de rest van de ingrediënten van de vulling toe en kook deze tot er geen vrij vocht meer in de pan zit. Laat afkoelen.
     
    Rol een sliert van het deeg en verdeel die in 2 stukken per persoon. Rol deze stukjes uit tot een plakje en verdeel de vulling over deze plakjes. Vouw ze nu voorzichtig dicht en leg ze op een stukje bakpapier. Laat ze 40 minuten rijzen.
     
    Zet de stoompan klaar en vouw over de deksel een theedoek zodat er geen druppels van de deksel op de broodjes vallen. Stoom de bapao in 15 minuten gaar.
     
    Maak het bord op en serveer de bapao met zelfgemaakte chilisaus.