EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



SoesjesSpeciaal

12 personen = 70 soesjes

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 12 Person(s)

Soesjes

  • 250 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml water
  • 250 gr boter
  • 10 eieren
  • snufje zout

Soesjes Werkwijze

  1. Doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt haal je de pan van het vuur.
  2. Roer de gezeefde bloem en het zout met een garde door het mengsel.
  3. Zet het pannetje weer op een laag vuur om de massa goed gaar te maken. Het moet een droge bal worden die loslaat van de bodem, roer dit met een spatel door.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren stuk voor stuk toe terwijl je dit met de spatel door blijft roeren. Werk vrij vlot door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.
  5. Vul een spuitzak met het soezenbeslag. Spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Als er puntjes op zitten kun je deze makkelijk wegdrukken, maak je vinger even nat in een glas water zodat het beslag niet aan je handen blijft plakken.
  6. Bak de soesjes in 15 minuten gaar en goudbruin op 200 graden.
    Prik gaatjes in de onderkant en bak ze nog 5 minuten in de oven.
    Zo drogen de soesjes van binnen ook en zakken ze niet in.
  7. Laat afkoelen en vul met banketbakkersroom of slagroom.
  8. Serveer ze op een bergje met vanille ijs en aardbeien- en chocoladesaus
  9.