EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Friet speciaalSpeciaal

Categorie: 

Lekker zelfgebakken!

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ketchup

  • 1 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 el mosterd
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 cm gemberwortel
  • mespunt cayennepeper

Mayonaise

  • 2 eierdooiers
  • 1 tl azijn
  • 1 tl mosterd
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 1 citroen
  • zout

Frieten

  • 1400 gr kruimige aardappelen
  • peper
  • zout
  • kaneelpoeder

Friet speciaal Werkwijze

  1. Ketchup:
    snijd de tomaten in vieren en maak de knoflook schoon.
    Pof de rode paprika en snijd in kleine stukken.
    Schrap de gember en snijd fijn.

    Voeg alle ingrediënten samen in een pan en breng het aan de kook.
    Laat alles inkoken tot een dikke saus.
  2. Pureer het geheel en haal het door een zeef.
    Als het nog niet dik genoeg is dan kook je het verder in.
    Breng de ketchup op smaak met zout en peper.
  3. Mayonaise:
    Meng de eidooier met de azijn en de mosterd.
    Blijf roeren terwijl langzaam de olie wordt toevoegt.
    Als de mayonaise dik genoeg is, roer er dan de sap van de citroen doorheen en breng op smaak met zout.
  4. Frieten:
    Verwarm olie/vet voor op 140°C.
  5. Snijd de aardappelen in dikke frieten.
  6. Spoel ze goed af onder koud stromend water en dep ze droog.
  7. Bak ze in kleine porties 4 minuten voor.
  8. Laat de friet goed afkoelen voordat je ze af gaat bakken.
  9. verwarm olie/vet op 180°C
  10. Bak de friet in kleine porties af in 3 á 4 minuten tot ze goudgeel zijn.
  11. Geef de frieten een mediterriaanse smaak door ze te kruiden met zout, peper en kaneelpoeder.
    Serveer met de mayonaise, ketchup en gesnipperd uitje