EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Saltimbocca alla romanaSpeciaal

Categorie: 
0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Saltimbocca alla romana

  • 4 kalfsschnitzels
  • 4 plakjes parmaham
  • 4 blaadjes salie
  • 2 klonten boter
  • wat bloem
  • 1 glas witte wijn
  • zout
  • peper

Saltimbocca alla romana Werkwijze

  1. Leg de plakjes kalfsvlees op een snijplank, voeg op elke stuk een plakje Parmaham toe, die iets minder groot is dan het vlees.
    Leg een salieblad in het midden en zet vast het aan het vlees en de ham met een tandenstoker.
    Haal het vlees alleen met de kant zonder parmaham door een bord met bloem.
    Smelt de boter in een grote pan op laag vuur. Wanneer het vloeibaar is voeg je de plakjes toe
    Verhit op middelhoog vuur gedurende ongeveer 40 seconden, totdat het begint te bakken. Voeg de witte wijn toe.
    Laat het 60 seconden op middelhoog vuur verdampen, roer door de pan en laat de saus over het vlees gaan.
    Haal het vlees uit de pan en bestrooi naar smaak met zout en peper.
    Doe nog een klontje boter in de pan
    laat de saus in enkele seconden indikken totdat deze een romige wordt.
    Serveer de hete Romeinse Saltimbocca direct met de saus.