EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Zuppa Anguria con funghi porciniSpeciaal

Pompoensoep met eekhoorntjesbrood

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Pompoensoep

  • 30 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 350 gr grotchampignos
  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • 150 gr boter
  • 4 el olijfolie
  • 3 dl droge wite wijn
  • groentebouillon
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 3 el bloem
  • zout
  • peper

Zuppa Anguria con funghi porcini Werkwijze

  1. Laat de gedroogde paddenstoelen 20 minuten weken in warm water en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de stukken en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees zeer klein.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Snijd de uitgelekte paddenstoelen in reepjes.
  4. Snipper de ui en smoor deze glazig in de boter en olijfolie. Bestuif de pompoenblokjes in de bloem en bak goudbruin in de zelfde pan als de ui. Schenk de wijn erbij en laat deze al omscheppend iets verdampen. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Haal na 15 minuten de staafmixer een paar keer door de pan, zodat een gedeelte van de pompoen gemalen wordt. Hierdoor wordt de soep licht gebonden.
  5. Voeg de gedroogde paddenstoelen erbij en na 15 minuten de verse. Laat de soep nog 10 minuten sudderen. Meng de kruiden door de soep en laat nog 5 minuten pruttelen.