EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Omelet SibérienneSpeciaal

Categorie: 

IJs uit de oven!

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Omelet Sibérienne

  • 1 kleine cake
  • 4 eieren
  • 350 gr suiker
  • 1 stam ijs

Omelet Sibérienne Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
    Voor het kookschuim:
    Verwarm 450 gram suiker en 150 ml water tot het kookt.
    Scheidt het eiwit van de dooier en klop dit met 50 gram suiker stijf.
    Schenk de siroop al kloppend langzaam bij het eiwit en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld.

    Samenstellen:
    Snijd het ijs in dunne plakken.
    Bouw de omelet op met om en om een laag ijs en een laag cake.
    Smeer het kookschuim om de taart.
    Bak de omelet heel kort in de hete oven tot het eiwit licht gebruind is.
    Gebruik eventueel een crème brulee brander.