EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Bladerdeeghapjes met kipSpeciaal

Categorie: 

Lekker met een pittige dipsaus

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 6 Person(s)

Bladerdeeghapjes met kip

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 300 gr kippengehakt
  • 1 tl ras el hanout
  • 3 et paneermeel
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 5 gr verse peterselie
  • peper
  • zout

Bladerdeeghapjes met kip Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
  3. Meng het kipgehakt met 1 losgeklopt ei, paneermeel, peper, zout en de ras el hanout.
  4. Hak de peterselie fijn en meng dit door het gehakt.
  5. Snijdt de vellen bladerdeeg in tweeën.
  6. Maak kleine worstjes van het gehakt, leg deze op korte kant van het bladerdeeg en rol ze op.
  7. Druk de naden goed aan.
  8. Leg ze met de naden naar beneden op de bakplaat. Bestrijk met ei en bestrooi met wat sesam.
  9. Bak ze in ± 25 min goudbruin en gaar.
    Serveer met een pittige saus.
    (bijv. 1 blikje tomatenpuree, gemengd met 1 tl harrisa, en 5 gr fijngehakte peterselie en een blikje water)