EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



EmpanadasSpeciaal

Categorie: 

Heerlijk met een knoflookdip!

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 10 Person(s)

Empanada's

  • 300 gr kippendijen
  • 50 gr chorizo
  • 20 vellen Hartige Taartdeeg
  • 1 lente uitje
  • 1 uitje
  • 1 rode paprika
  • 1 ei
  • 2 el creme fraiche
  • verse peterselie
  • paprika poeder

Empanadas Werkwijze

  1. Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200°C.
    Hak de ui fijn en bak deze in een beetje olie aan.
    Voeg de fijngesneden chorizo toe en bak even mee.
    Doe daarna de zéér fijngesneden kip er bij en bak rondom aan.
    Schep de paprika in blokjes er door en bak deze even mee.
    Hak het lenteuitje in ringetjes en snijdt de peterselie fijn. Schep dit ook door het kipmengsel.
    Breng op smaak met wat paprikapoeder.
    Roer er 2 eetlepels crème fraiche door en laat nog 2 minuten pruttelen.
    Neem een velletje deeg en druk er met een kookring een rondje uit.
    Het deeg dat over is kun je opnieuw uitrollen rondjes uit steken.
    Bestrooi de ondergrond met een beetje bloem om plakken tegen te gaan.
    Schep 1 eetlepel van het mengsel in het midden van het rondje deeg.
    Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed dicht met een vork.
    Leg de empanada’s op een bekleedde bakplaat en klopt het ei los.
    Bestrijk de bovenzijde van de deegpasteitjes.
    Bak ze in 25 min goudbruin en gaar.