EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Madras currySpeciaal

door
0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Madras curry

  • 60 gr geraspte kokos
  • 2 rode pepers
  • 6 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • 2 cm gember
  • 800 gr lamsstoofvlees
  • 3 tomaten
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tl paprikapoeder
  • 3 tl ketoembar
  • 1 el kaneelpoeder
  • 6 kruidnagels
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • zwarte peper

Madras curry Werkwijze

  1. Snijd het lamsstoofvlees in blokjes en de tomaten en uien fijn.
  2. Maal of stamp de kokos met de chilipepers, gember, knoflook, alle specerijen en een klein beetje water tot een homogene puree.
  3. Verhit een beetje olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uien onder veelvuldig omroeren bruin. Voeg de specerijenmassa toe en bak ca. 15 minuten op laag vuur terwijl je steeds blijft roeren en 3x een eetlepel water toevoegt.
  4. Doe het vlees in de pan en roerbak 5 min. op halfhoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg eventueel wat zout toe.
  5. Schenk ongeveer 8 dl heet water in de pan, roer goed door en laat de madras curry in ca. 1,5 uur gaar stoven, tot het vlees zacht is en de saus wat ingekookt.
  6. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het nog een half uurtje zachtjes sudderen.