EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Aloo GobiSpeciaal

Indiase bloemkoolschotel

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Aloo Gobi

  • 250 gr bloemkool
  • 250 gr aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 20 gr koriander
  • 3 rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 2 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl ketoembar
  • 1 el komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • olie
  • zout

Aloo Gobi Werkwijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de aardappel in stukken ter grote van een golfbal.
  2. Frituur de bloemkool en aardappels goudbruin.
  3. Snipper de ui. Ontdoe de tomaten van de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  4. Snijd de rode peper en knoflook heel fijn en rasp de gember. Meng dit goed.
  5. Bak het komijnzaad in 2 el olie totdat ze gaan knisperen. Voeg het mengsel van peper, knoflook en gember toe. Bak dit 2 minuten.
  6. Voeg de gesnipperde ui toe en laat bak deze tot ze bruin verkleuren.
  7. Voeg de stukjes tomaat toe en laat even bakken. Voeg vervolgens de kurkuma, ketoembar, chilipoeder, garam masala, zout en de fijngesneden koriander toe. Laat dit even bakken terwijl het regelmatig wordt omgeroerd totdat de tomaten zacht geworden zijn.
  8. Voeg de aardappels en bloemkool toe en roer dit goed door de saus.
  9. Voeg 10 ml water toe en laat met een deksel op de pan 5 minuten pruttelen.