EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Tikka MasalaSpeciaal

door
0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

voor de kip

  • 600 gr kipdijfilet
  • 1 citroen
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl komijn
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • zout
  • peper

voor de saus

  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl garam masala
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • 100 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 15 gr koriander
  • 100 gr cashewnoten

Tikka Masala Werkwijze

  1. Pers de citroen, snij de knoflook en rode peper fijn en rasp de gember. Meng de stukjes kip met deze en de rest van de ingrediënten voor de kip en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Bak na 1 uur de kipfilet blokjes op de grillpan, BBQ of pan goudbruin en gaar.
  3. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en ui, geraspte gember en met wat zout en peper.
  4. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl chilipoeder en 1tl garam masala toe. Bak de kruiden 1 minuut mee.
  5. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even kort aan.
  6. Vervolgens voeg je 100 ml water, de gezeefde tomaten en de kokosroom toe.
    Laat het geheel 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout.
    Voeg de gegrilde kip en de gehakte koriander toe.
  8. Serveer met gekookte Basmatirijst en de cashewnoten.