EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



NaanbroodSpeciaal

door
0
0
Easy
goedkoop

Ingrediënten

Voor 6 Person(s)

Naanbrood

  • 150 ml handwarme melk
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 450 gr patentbloem
  • 2 tl suiker
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 tl gedroogde koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el olie
  • peper
  • zout

Naanbrood Werkwijze

  1. Voeg één theelepel suiker en gist toe aan de melk. Roer dit door en laat 10-15 minuten staan.
  2. In een grote kom voeg je bloem, zout, bakpoeder, 1 tl suiker, koriander, knoflook en peper samen. Roer dit even door elkaar. Als in het schaaltje melk belletjes zijn ontstaan aan het oppervlak, kun je dit samen met de olie en Griekse yoghurt aan de rest toevoegen. Kneed in ongeveer 10 minuten tot een mooi soepel deeg.
  3. Vet de kom in met een beetje olie, maak een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat het deeg 45-60 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven met de bakplaat nu vast voor op 250°C.
  4. Na het rijzen druk je de lucht uit het deeg en verdeel je het in 6 delen. Neem een bolletje deeg, druk het plat en rol het zo dun mogelijk uit in een langwerpige ovale vorm. De rest van de bolletjes deeg dek je af zolang je ze nog niet gebruikt.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en leg hier het brood op, dat kan gewoon direct op de plaat zonder een velletje bakpapier. Schuif de plaat gelijk terug in de oven.
  6. Bak het naanbrood 3-5 minuten tot het gaar is.