EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



PangsitSpeciaal

Categorie: 
door
0
0
Easy
goedkoop
Klaar in

Ingrediënten

Voor 8 Person(s)

Pangsit

  • 300 gr half-om-half gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 2 eieren
  • 2 pakjes pangsitvellen
  • 4 el ketjap
  • peper
  • zonnebloemolie

Pangsit Werkwijze

  1. Knoflook in dunne schijfjes snijden en bakken in olie. Zodra hij bruin is uit de pan halen en fijnknijpen in een servet.
  2. De prei heel klein snijden en goed mengen met het gehakt, ei, zoute ketjap en peper.
  3. Maak van het mengsel balletjes met een doorsnede van 1 Euro.
  4. Leg het balletje in een hoek van het pangsitvel. Besmeer de randen met het geklopte ei. Vouw dicht in een driehoek, zoals bij een appelflap. Vouw de 2 hoeken aan de lange kant naar elkaar toe en plak vast met ei, in de vorm van een mutsje.
  5. Bak de pangsit een minuut of tot hij goudbruin is.
  6. Serveer met chilisaus.
  7.