EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Saoto AjamSpeciaal

Categorie: 
door

Heerlijke Indische kippensoep

0
0
Easy
vrij goedkoop
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Saoto Ajam

  • 200 gr kippendijen
  • 100 gr taugé
  • 2 eieren
  • 1 aardappel
  • 1 prei
  • 100 gr gefruite uitjes
  • 1 beetje so-oen (chinese vermicelli)
  • 2 stengels sereh
  • 2 cm gember
  • 2 tl koenjit
  • 3 blaadjes poeroet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 10 gr selderij
  • zout
  • vetsin

Saoto Ajam Werkwijze

  1. De aardappel schillen en samen met de eieren koken. Kipfilet koken in ± 1 ½ liter water, met sereh en poeroet. De kipfilet uit de boullion halen
    en in kleine schuine stukken Snijden.
    De knoflook, gember en ui fijnmalen, en daarna bakken in een klein beetje olie. De
    Koenjit toevoegen en dit geheel aan de bouillon toevoegen. De prei tezamen met de fijngesneden kip toevoegen.
    Op smaak brengen met  zout en ve-tsin en de so-oen toevoegen, en alles weer 5 minuten laten koken.
    Als laatste de taugé en de in schijfjes gesneden aardappel erin, en het vuur uitdraaien.
    Daarna de gesneden eieren, gefruite  uitjes en selderij toevoegen en voorzichtig roeren.
  2. Serveren:
  3. Als maaltijdsoep: eerst rijst ( of Lontong, dit zijn rijstkusssentjes) op je bord, daarna met soep overgieten.
    Als voorgerecht: alleen soep, zonder rijst.
    Serveren met sambal en ketjap.