EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Roti / Kerrie kipSpeciaal

Categorie: 
door

Hindoestaanse klassieker

0
0
Tamelijk moeilijk
vrij goedkoop
Klaar in
Bereidingstijd

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Roti

  • 600 gr kipfilet
  • of
  • 4 kippenbouten
  • 300 gr kouseband
  • 200 gr aardappelen
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el mango chutney
  • 2 el garam massala
  • 4 eieren
  • 150 gr tros tomaatjes
  • zonnebloemolie
  • zout
  • boter

Roti / Kerrie kip Werkwijze

  1. Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm en bak deze bruin. 
    Of bak de kippenbouten. Houd apart.
  2. Snipper de ui en de knoflook en bak deze met de mango chutney en garam massala tot de ui glazig is.
  3. Snijdt ondertussen de kouseband in stukken van 4 cm en kook deze 10 minuten.
    Laat de eieren meekoken.
  4. Schil de aardappels en snijdt deze in stukken van 2 cm.
    Bak ze bruin in de zonnebloemolie en hou apart. 
  5. Schuif het uienmengsel opzij en bak de tomatenpuree 2 minuten, voordat je het met het uienmengsel mengt. Voeg een glas water, de kouseband en de kip toe.
  6. Bestrooi de eieren met garam massala en bak ze in een beetje olie en boter.
  7. Voeg ze aan de roti toe en laat dit nog een uurtje sudderen.
  8. Snijd de tomaatjes in partjes.
  9. Voeg 15 minuten voor het eind de aardappelen en de tomatenstukjes toe.
  10. Serveer met Rotiplaat of Chapati's