EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



RendangSpeciaal

Categorie: 
door

Indisch lekker!

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Rendang

  • 500 gr rundvlees, hacheevlees
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gr gemalen kokos
  • 2 tl ketoembar
  • 0.25 kokosblok
  • 2 schijfjes laos
  • 2 blaadjes salam
  • 2 el sambal
  • 500 gr krielaardappeltjes
  • zout
  • vetsin

Rendang Werkwijze

  1. De gemalen kokos donkerbruin bakken in een hapjespan. Deze vervolgens samen met de ui, laos, knoflook en ketoembar fijn malen in een vijzel of keukenmachine.
  2. Dit alles met het vlees en salamblaadjes mengen en in een stoofpan op zetten.
  3. 1 glas water toevoegen en 2 ½ uur laten sudderen tot het gaar is.
    Vervolgens op smaak brengen met zout, sambal, vetsin en het kokosblok.
  4. De aardappeltjes kunnen een half uur voordat de rendang klaar is worden toegevoegd.De aardappeltjes kunnen een half uur voordat de rendang klaar is worden toegevoegd.