EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



RatatouilleSpeciaal

door

Franse klassieker.

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Ratatouille

  • 4 kippendijen
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 2 flinke vleestomaten
  • 2 rode puntprapika's
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • peper
  • zout
  • boter
  • olijfolie

Ratatouille Werkwijze

  1. Begin eerst met het snijden van de aubergine en de courgettes. Deze moeten namelijk nadat ze besprenkeld zijn met zout 30 minuten rusten. Snijdt ze in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe ze daarna in een vergiet en zet deze boven een grote kom of bord. Schep de theelepel zout er doorheen. En laat nu 30 minuten staan zodat het vocht uit de groenten kan trekken.
  2. Bestrooi de kip aan beide kanten met zout en peper. Verhit in een flinke pan met een dikke bodem 1 eetl olijfolie en een 1 eetlepel boter en braad hier de kip goudbruin in. Bepaal voor jezelf hoeveel kleur je wilt geven aan de kip. Meer kleur dan dat je er nu aan geeft krijgt hij niet meer tijdens het stoven. Neem uit de pan wanneer klaar en leg ze op een bord.
  3. Snijdt ondertussen de andere groenten als volgt: de ui snipperen, de paprika’s in stukjes van 1 cm, de knoflook tenen pellen en de tomaat in blokjes van 1 bij 1 cm.
  4. Wanneer de courgettes en aubergines zijn uitgelekt kun je ze in dezelfde pan gebruiken als waarin je de kip hebt gebraden. Bak hier de courgette en aubergines mooi licht bruin. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe wanneer je het te droog vindt worden. Doe dit elke keer in een enkele laag, anders kleuren de groenten niet goed. Per kant kost het ongeveer een minuutje. Schep alles op een bord en zet apart.
  5. Doe de paprika samen met de ui in dezelfde pan, bepaal wederom zelf of je wat extra olijfolie wilt toevoegen – ik heb dat wel elke keer gedaan, je ziet dit vanzelf. Zet de pan op laag vuur en laat de ui en paprika nu 1o minuten heel zachtjes fruiten zonder dat ze verkleuren. Knijp na 10 minuten de knoflook er boven uit, roer goed door en laat nog 5 minuutjes op laag vuur verder pruttelen. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  6. Voeg de stukjes tomaat toe, meng alles en laat 5 minuten met de deksel op de pan stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 10 minuten stoven.
  7. Haal de tomaat/uien uit de pan, maar laat een bodempje liggen. Leg een hierop een laagje aubergine/courgette mengsel, bestrooi met wat blaadjes peterselie en leg de kipstukken er op. Leg hier op weer een laagje tomaat/uien – gevolgd door een laagje aubergine/courgette en bestrooi weer met wat blaadjes peterselie. Herhaal dit tot de groenten op zijn. Wacht tot het mengsel licht pruttelt, doe de deksel er op en stoof de kip en ratatouille 15 minuten. (controleer na 7 minuten of het allemaal goed gaat en er niets aan de bodem vast kleeft) – haal na de 15 minuten de deksel van de pan en stoof nu nog 15 minuten op iets hoger vuur.
  8. Serveer eventueel samen met aardappeltjes uit de oven.