EriXite

Vind hier je heerlijke recept!



Mexicaanse burrito's met rundvlees en guacamoleSpeciaal

Categorie: 
door

Lekker fris Tex mex gerecht!

0
0
Super eenvoudig
goedkoop

Ingrediënten

Voor 4 Person(s)

Gehaktsaus

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 2 rode pepers
  • 4 teenjes knoflook
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 blik (400 gr) gepelde tomaten
  • snufje suiker
  • eventueel blikje kidneybeans
  • zonnebloemolie

Gaucamole

  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 rode peper

om te serveren

  • 1 pak tortilla's
  • sour creme
  • geraspte kaas

Mexicaanse burrito's met rundvlees en guacamole Werkwijze

  1. Verhit voor de vulling van de burrito's de olie in een grote koekenpan of stoofpan en voeg ui, pepers en knoflook toe. Bak ze in 5-6 minuten zacht en voeg de komijn en koriander toe. Draai het vuur hoger en doe het gehakt erbij. Laat het een beetje kleuren en roer om alles goed te mengen.
  2. Voeg tomatenpuree toe, breng op smaak met zout en peper en voeg de bouillon, tomaten en suiker toe. Laat dit 15-20 minuten bakken terwijl je de guacamole maakt. Draai het vuur laag en voeg eventueel kidneybonen toe. Doe er wat water bij als het te droog wordt, maar niet te veel.
  3. Snijd voor de guacamole de avocado's doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. stop dit samen met de knoflook, rode peper, knoflookteentjes, uitje, tomaat, limoensap en limoenrasp in een blender of keukenmachine en pureer dit tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak de tortilla's warm in een pan of magnetron.
    Smeer ze in met de guacamole, strooi er de kaas over heen.
    Leg in het midden de gehaktsaus met daarover heen wat sour creme.
  5. Vervolgens oprollen en direct serveren.